Vardagslyxet

2013-05-29 @ 06:28:30
Holy Mary
Happy Tuesday or Wednesday! Helg i all ära men vardagshäng är inte långt efter på listan av favoriter. Hoppade i pumpsen på kontoret, piffade lite rött på läpparna (ni hör hur härligt jag tycker det är right?), drog mot middag med vännerna, de med lite skärpa. Fick feeling och lyckades styra om gänget för pre dinner drinks. Det var helt enkelt en kväll som krävde en Bloody Mary. Nu snackar vi säkra kort. Ganska ny och rätt hipp är Bottleneck Bar. Just nu en av mina favoriter. Ja många tar sikte på "oj så trendiga" Eau de Vie och travar rätt förbi. Det passar mig fint att få Charlie och baren nästan för oss själva. Och förresten så är jag inte säker på att EdV och jag någonsin mer kommer på speaking terms igen efter en sen natt med en craving för Pina Colada, en bartender som var lite beyond min tantdrink och hämnades genom att servera mig i en gigantisk totempåle och sen gick det undan. Utför. Bottleneck erbjuder inga Pinas utan en meny av Bloody Marys och köttbullar och en chorizo.
House charcuterie plate served w pickles // Spiced Veal Rump, Ricotta & Pimentos
Sen blev det skvaller över shared plates på Monopole de senaste tillskottet på Sydneys vinbar scen. En plats i baren och en charkuteribricka räcker för vilken kväll som helst. Vill man slå på större är det himlen därtill. Älskar att dela, älskar vinet, älskar stället och hey det ligger i vår port! Det tackar vi för! 
Glazed Pork Neck, Savoy Cabbage n Mustard Seeds
Kategorier: Life What n where to eat 2

Five things on a Sunday

2013-05-27 @ 03:38:00
I fredags drog vi från stan, checkade in i huset vid vattnet och satte oss på verandan med ett glas rött och väntade på regnet. Planen var soffläge, tv serier och bak… Lördag morgon strilade mjukt solljus in genom träpersiennerna, vi fick inte sällskap av ett enda moln på hela helgen.
Alla de där magiska ögonblicken, detaljerna, hur ljuset faller, doften och kulissen av ljud,  hur härligt det är just då. Att få fånga känslan och sen plocka fram den, spela upp som en favoritsång och dela med sig. Lycka. Vrid upp volymen! Här kommer helgens blandband.

Lördagsmorgon. Att vakna under fluffigt täcke. Det enda som hörs är vattnet som kluckar
Sen kaffe på verandan. Utan slut
Ta en båttur. Få sitta i fören och dingla med fötterna
Ha en båthund
Spana på hus och sno ideer till sitt eget bygge
Spana på en man man redan fångat
Ta alla tillfällen att äta det godaste man vet. Fundera på strategier för hur man skall hinna äta allt
Flytta sig med solen till hängmattan. Där man snart får trängas
Att få hika genom en skog, klättra upp för ett berg och vara för varm i löpartights
Sången de spelar när filmen är slut
 
Kategorier: Five things 9

Skuggan

2013-05-22 @ 07:18:37
Egentid står inte högt på listan hos Baxter. Han är med så att säga. Överallt. Idag håller han jämna steg och mer därtill med mig för kontor, lunch, plåtning och såklart lite bollkastning. Sen firar vi lillördag!
Kategorier: Life 5

Happy day!

2013-05-21 @ 05:41:48
Köpte grisen i säcken på Farmers market, strosade hem med luddiga vallmoknoppar och ett löfte om blandade pasteller. Idag strålade solen och sommarfärgerna ikapp när jag tasade ner för morgonkaffe. Lycka. Sitter på kontoret och längtar hem till min vackra bukett. Hej från tanten.
Kategorier: Life 19

Fast Forward. Five things on a Sunday

2013-05-19 @ 02:59:00
Cool Chia Porridge, Chia seeds // almond milk // coconut // blueberries // sprinkled w gojji

Vilken comeback i bloggen. Eller inte. Jag drar upp tempot, gör en snabbspolning förbi veckan och landar smack i högklassikt söndagsmys. Lite orättvist egentligen för veckan har varit idel sol och blå himmel. Lika fin och guldkantad som helgen fast med vardagskänsla. Men hipp hurra för helg! En bubblande härlig fredag, det blev datenight med triss i favoriter. Eller egentligen en bättre kvartett om man räknar med en traditionsenlig avslutning i soffan framför en bättre hatewatch. Vaknade upp till en lång lördagsmorgonpromenad. Med kaffe i handen, min bollkastande man, den lilla hunden och solen som strålade ville jag stanna tiden. Men det hände inte utan helgen forsade på! Längtan efter havet stillades på Tamarama. Kvällen bjöd på äventyr, Newtown aka hipsterville blev kvällens värd! Vi testade såklart överheta Mary´s (stod t o m i kö. länge.) men nöjde oss med fries och deras signatur coctails. Skönt att ha det avbockat och tillbaka kommer jag nog inte. Tack Marys men du var lite för skränig bondhåla för mig. Middagen intogs på grymt trevliga Bloodwood, full poäng och planer på återbesök smids redan. Note to Sydneysiders, obeskrivligt poppis, boka bord. Och nu är vi framme vid finalen. Bitterljuva söndag. Pannkakor, parkhäng, kakor, söndagsbilagor och kärlek. Nu kör jag in i kaklet!
Fredagslycka vid The Apollos marmorbar
Greek style bbq chicken och rött. Kos har aldrig känts så långt bort
En dos av hav och sand mellan tårna
Malibu Margaritas in the making at Marys
The it-fries i Syd just nu
De fyras gäng på äventyr
Söndag är en sån dag
Kategorier: Five things 2

Five things on a Sunday

2013-05-12 @ 21:03:00
Tack helgen! Klirr i glasen som sig bör när torsdag klär upp sig till fredag! Plattan i mattan och sen var det hög fart genom ett sprudlande lopp av härligheter. Dansa // Pausa. Fredagen bjöd på road trip till Kangaroo Valley och ett weekend retreat med extra allt. Kockmössan åkte på för att stanna. Lika laddat och tajmat som en mer tävlingsinriktad vecka i Halv åtta hos mig. Det blev storkok, långkok, grillat, svennebanan favoriter och nervösa first timers. Skål och skrål! Ja må han leva, hike, poolhäng och sen gasen i botten mot Sydneys glittrande skyline igen. Ny middag för den lyckliga kocken och planering av en förestående svartklubb. Och sen blev det söndag. Helt enligt plan avslutades helgen utan överraskningar. Bara en radda favoriter. Och självklart fredagsmys med taco i soffan. På en söndag, lite bakvänt som det blir på andra sidan.
Sladdade in i ett editorial för Vouge Home
Ny vy för fredagsdrinken
En klassiker som för 12 personer slukade 2,5 kg kött och ett antal flaskor rött
Firande i dagarna tre. Olika tidszoner inbjuder ju till det.
No filter needed så att säga
Här inleds en dödsdömd kamp mot helgens överflöd!
Sommarens sista poolhäng?
Sunday Life. 
Kategorier: Five things 6

Att ta chansen

2013-05-09 @ 19:08:00
Röd dag i landet långt bort i norr bjöd in till brygghäng på hemmaplan. Helgernas hippa crowd lös med sin frånvaro och endast hänget konkurerade med vågkluckandet. Himla gött att denna pärla endast ligger en trappklättring från vår port och att dagens snygga sällskap även dubblar som granne ska vi inte tala om. En fin dag.

Om jag inte avskydde att ro hade det varit en klockren sport för mig. Jag känner det.
Någon hänger i solen. Någon hänger i skuggan. Fritt val och eget ansvar uppmuntras!
 
Kategorier: Life 3

Arkiv

2014:

04 05

2013:

05 06 08

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09

2011:

10 11 12
RSS 2.0