Julpsykos och det är inte ens december

2011-11-30 @ 05:54:00
Sen startskottet för julen officiellt gick i söndags missbrukas det julmusik på enmanskontoret. Första december närmar sig till ett bakgrundspling av allt från David Hasselhoff - The night before christmas via bloggosfär trendiga nyheten Michael Bublé till vemodiga Jul i Folkton. En total och helt orealistisk romantisering av snö, kyla, mörker och svenskt vinderväder råder.

För att bota min skenande jullängtan fixar jag lite julinspiration i form av prylar som kommer sprida lite julkänsla här inom kort. Kombinerade med kvällsmörker och rätt nivå av blåst + kyla i ACn kommer jag vänta in tomten.


Gillar stämningen i H&Ms inspirationsbild (även om jag inser att just Svensk Tenn inte riktigt kommer framkalla den). Turligt nog för mig kostar kudden typ ingenting och jag är redan den lyckliga ägaren av två slitna rökfotåljer i läder (iofs 15 000 km bort men men...)
Kategorier: Life 1

Tuesday at TOKO

2011-11-29 @ 23:16:00
Som avrundning på denna tisdag intogs en grym middag på populära TOKO med våra amerikanska vänner Sara och Ryan. Fullpackat och härligt sorlig stämning trots att veckan inte ens hunnit till lilllördag.
En utav Sydneys bästa japanska restauranger med det klassiska galleriköket (japanska kockar med stenansikten) och fantastisk Sashimi, som ett konstverk.
Thank you guys for turning a tuesday into saturday. Lovely!
Kategorier: Sydney 1

Tisdag. Vardag down under

2011-11-29 @ 00:43:33


Tisdag och vardag i landet Långtbort. Frukost på terrassen med Svd på iPaden. Läser om storm i Sverige och obefintligt julväder. I bakgrunden snurrar Sarah Dawn Finers julskiva Winterland. Nu väntar 100 mail i timmen innan mina kollegor i Stockholm vaknar, droppar in på Skype och skapar en känsla av ett cocktailparty som precis börjar på mitt lilla kontor. Välkomna kl 17.00.
Kategorier: Life 1

Billy Joel - The Downeaster "Alexa"

2011-11-28 @ 04:32:00


En helg med för mycket av allt avrundades sen söndagkväll med Hangover II. Kanske inte riktigt i klass med föregångaren som fick mig att vrida mig av skratt hela filmen under en förhansvisning kl. 9.00 en helt vanlig onsdag. Behållningen av uppföljaren är för mig en total förälskelse i Billy Joel, inte att förväxla med namnen Billy Idol som jag gjorde och svettig letade youtube med växande förtvivlan. Introlåten The Downeaster "Alexa" snurrar nu på repeat denna måndag.
Kategorier: Life 1

1:a advent

2011-11-27 @ 03:55:00
Första advents firas med lussebak och premiär för de som kommer bli ett frosseri av julmusik fram till jul. Tur att jag är ensam på mitt kontor så ingen kan ha synpunkter på min överdosering.
Ingredienser inhandlade, kanske nästan det roligaste momentet. Älskar Woohlworts och Coles, aussiemotsvarigheten till ICA och Coop fyllda med snygga förpackningar, udda yoghurtar, frukt, 15 meter gångar med flingor och kakor.
Saffranet kommer senare under stor tragik visa sig vara inte helt likvärdigt med hemma men här ser det fint ut...
Strax innan jag kommer att inse att den snygga Smeg ugnen enbart är yta precis som vilken fotomodell som helst...
God jul och trevlig första advent
Kategorier: Life 1

På spaning efter julen

2011-11-26 @ 00:29:00

En stark jullängtan drev mig ut denna lördag i det inte helt samarbetsvilliga vädret på spaning efter julen. I charmiga stadsdelen The Rocks var det inte bara smockfullt utav japanska turister och nakna Aboriginals utan även julen glittrade till.
Kategorier: Life 0

Fredagsfika med fotolektion

2011-11-25 @ 00:50:00

Som alla hemmafruar (även de som jobbar 1000%) måste jag ha en hobby. Dagens fredagsfika hade därför en inbjuden konsult som bidrog med lektion 1 i foto. Torsdagens middagspresent, bloggosfärens enda godkända fika, underbara maccarons i vackra färger agerar modeller.
Kategorier: Fredagsfika 1

Kvällsjoggat i bastun

2011-11-14 @ 23:56:00
Peppade till max (eller ja, en mer peppad än den andra) studsade vi ut genom porten, Lady Gaga dånade i hörlurarna och Runkeeper stampade som en kapplöpningshäst i fållan redo att dokumentera vår flygande tur. Då slår den västa värme jag någonsin känt rakt emot oss. Vi var plötsligt hemma i bastun. Men det blev ett varv runt operahuset, belönade med en fantastisk solnedgång. När vi kom hem och slog upp vädertjänsten visade det sig att termometern under vår tur visat på 34,5 grad. Men om lite värme skall stoppa en från träning här så rullar jag snart fram.
Nä bit ihop, power throu!
Kategorier: Life 0

Dagens vykort - Palm beach

2011-11-13 @ 20:42:00
Sydneys svar på The Hamptons och enligt australiensarna "världskänd" genom att vara inspelningsplats för såpan Home and Away. Oavsett kändisstatus bjuder denna fashionabla badort på en fantastisk strand och bästa maten. Ett beachhouse går väl loss på tvåsiffriga miljoner men att sladda hit över dagen i vår lilla Go get carpool car är nästan lika bra!
Kategorier: Aussie road trip 0

Lördag kväll

2011-11-12 @ 03:18:00

Lycktorna på balkongen i skymningen. Ur högtalarna strömmar loungemusik och blandar sig med sorlet från restaurangerna på gatan. Bästa platsen för att med ett glas vin spana på "första dejten par" och "hundrade dejten knäpptysta par".
Aldrig ensamt med vår underbara gata och dess skådespel av människor, hundar, restauranger mfl.
Kategorier: Life 0

The obsession right know

2011-11-12 @ 01:44:00


Just nu helt besatt av att lägga vantarna på ett par Missoni for Havaianas. Många fashionistor har slagits om dem, slut sen länge på "nettan" men jag har hört ett rykte om att de finns här i Sydney...
Kategorier: Life 0

Fredagsfika - en följetong

2011-11-11 @ 15:05:00


Jag är en 80-talist, yes , jag läser sida upp och sida ner i trendiga affärsmagasin om hur man hanterar denna besvärliga och krävande generation, hur man ens får dem att ta de jobb som erbjuds och när de lurats att göra det, hur motiverar man dem så de släpar sig fram till datorn vid soffan på deras hemmakontor (detta är generationen av "working from home")? Känner inte riktigt igen mig. Vad som är viktigt för mig? Fredagsfika. Jag älskar fredagsfika. Varje bolag värt namnet bör ha en ordentlig tradition av fredagsfika. Så trots att jag jobbar på distans och rockar ett enmanskontor är fredagsfikan icke förhandlingsbar. Idag, Almond Croissant och Healthy Nutta Cookie på terassen. Full fart mot helg!
Kategorier: Fredagsfika 1

Roadtrip Hyams beach - världens vitaste strand

2011-11-05 @ 01:35:00
Denna första lördag i november, vanligtvis en grå historia, har vi spenderat med en roadtrip 3 h körning söder om Sydney till Jervis bay National Park och Hyams beach, enligt Guiness rekordbok stranden med världens vitaste sand. Musik poppades av undertecknad som är kanske en av världens bästa co-drivers, tålamod tröt (trots underhållningen) och solen stekte innan vi nådde det efterlängtade målet.

En strand värdig vilken resekatalogsfotografering som helst med vit sand som gnisslade under fötterna. Nästan folktom och oändligt lång.

En Blue bottle jellyfish a.k.a brännmanet a la down under. Dessa sköna lirare har en egen gasblåsa på ryggen som gör att de när det passar så slipper de simma, de flyter. Trådarna blir upp till 10 meter långa.

En liten bit av paradis som kommer få fler besök.

Kategorier: Aussie road trip 1

Arkiv

2014:

04 05

2013:

05 06 08

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09

2011:

10 11 12
RSS 2.0