A first

2012-05-03 @ 03:44:56
This pie was amazing n perfect for spring dinners n partys. Serve w freshly baked bread, a salad n sparkling white. You wanted the recipie so here it comes!

Pajdeg
Ersattes av några lager filodeg, enklare och nyttigare

Fyllning
2 purjolökar
5 karljohansvampar, frysta (går att byta ut mot motsv. jag tog kantareller)
1 schalottenlök, finhackad
3 ägg
2 dl mjölk
2 rosmarinkvistar, finklippta
60 g parmesan, finriven
1 rödlök, skalad
4 msk rödvinsvinäger
2 msk gräslök, finskuren
1 msk olivolja
1 msk lagrad balsamvinäger
smör, olja, salt, peppar

Sätt ugnen på 185 grader, klä en smörad pajform med filodeg

Skölj, skär purjolök i stubbar. Salta och bryn. Tina och bryn svampen i het panna m smör och lite finhackad lök. Salta, peppra, lägg på avrinningspapper. Vispa äggen med mjölk, rosmarin och parmesan. Fördela purjolök och svamp i filoskalet och slå på äggstaningen. Baka i ugn på 185 grader tills den fått fin färg och ägget satt sig. Skiva rödlök i tjocka skivor och stek hastigt i olivolja, slå på rödvinsvinäger och låt koka in. Salta/peppra. Fördela syrad rödlök och gräslök över pajen. Avsluta med att blanda ihop en dressing på olivolja och balsamvinäger, slå den över pajen och hyvla lite parmesan. Voila!
Kategorier: Life 22

Kommentarer:
#1: Clara
2012-05-03 @ 08:48:48

SV: Tack va gullig du är, precis en sån peppande kommentar som jag behövde

#2: Boel i Sydney
2012-05-03 @ 08:54:17

vattnas i munnen, ah vad gott det ser ut!

#3: johanna
2012-05-03 @ 09:46:57

Den ser fantastiskt tjusig ut for sure!

#4: ANNA
2012-05-03 @ 09:54:46

Tack för receptet ;-)

#5: JETS
2012-05-03 @ 11:35:39

Låter fantastiskt gott!!

#6: Marie, Vardagens charm
2012-05-03 @ 11:47:03

Men hjäääälp så gott

#7: Sofia
2012-05-03 @ 13:24:44

Perfekt! Tack snälla du =)

#8: Dixi Wonderland
2012-05-03 @ 14:04:47

Det där såg riktigt gott ut :D

#9: CJ
2012-05-03 @ 14:45:20

Yum!



SVAR: Haha, I wish! Bilden är tagen några mil norr om Örebro men det är ju typ som Australien. ;) Och återigen, din nya header är mycket mer personlig och snygg. Like!

#10: Sassäh ᵔᴥᵔ
2012-05-03 @ 16:46:48

Hallojs! Kikar in en sväng och önskar dig en fortsatt trevlig dag :):) Berätta gärna vad du tycker om mina bilder på motorcyklarna som körde i tisdags ;) Lust att också eventuellt göra ett boglovinbyte? KRAM

nojjz.blogg.se

#11: Ivana
2012-05-03 @ 17:16:03

var gott det ser ut! måste prova och laga en ! =)))



kram, Ivana



ivannascloset.blogg.se

#12: Lotta
2012-05-03 @ 17:27:39

Ser väldigt gott ut! :)

#13: L I N N (www.linnslifeee.blogg.se)
2012-05-03 @ 17:48:01

Fin blogg :)

#14: B Y S I S T E R S
2012-05-03 @ 18:54:55

Mumsigt!

#15: Louise
2012-05-03 @ 19:00:14

Ser fantastiskt gott ut!

#16: Catwalkqueen
2012-05-03 @ 20:15:21

Åh så mumsigt det ser ut! =)

#17: kiwiberries
2012-05-03 @ 22:06:45

wow det ser riktigt gott ut!

#18: Tina
2012-05-03 @ 22:10:26

Mumsigt värre!!

#19: Kristina - ingen vanlig dag
2012-05-03 @ 22:41:05

Ser kanongott ut. Jag undrar just om den här pajen hade passat sig till skaldjur. Jag ska ha tjejmiddag nästa torsdag och tänkte bjuda på räkor och nån god paj till det. Blev sugen på att prova.



Finfina bilder du tar!



/Kristina

#20: Carro - http://four.blogg.se/
2012-05-04 @ 01:45:46

Ser sjukt gott ut :D

#21: Blondie
2012-05-05 @ 13:35:54

Den låter jättegod!

Och så snygg att servera!

#22: Bakspecialisten
2012-05-15 @ 09:51:46

Åh, vilken tjusig paj! :)

Arkiv

2014:

04 05

2013:

05 06 08

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09

2011:

10 11 12
RSS 2.0